Rajat selväksi oppilaille, mitä voi tehdä tunnilla ja ylipäätään

Riittävät sanktiot rikkomuksista, olisiko esim. rikkomuksesta korvaavaa työn teettämistä?? (Tiedetään, näistä on tullut rehtoreille itselleen nuhteita...)Opettajille lisää valtaa ylläpitää rajoja... Vielä lisäksi, kasvatusvastuun selkeä rajaaminen vanhemmille, jos kasvatusrajapinta ei toteudu, mukula ulos koulusta.... via Facebook

-3 votes

Työnteko kunniaan

Työnteko kunniaan. Opetetaan oppilaat tekemään töitä ja nauttimaan työn hedelmistä. - via https://www.facebook.com/jarkko.sievi

-1 votes

Kansalaistaitopäivät

Perusopetuksessa järjestetään vuosittain esim. 2 kansalaistaito-teemapäivää. Teemapäivien sisältö suunnitellaan opsiin, jotta sisällöt ovat johdonmukaisia ja tukevat toisiaan. Sisältö voi olla hyvin moninaista, oppilaan ikään soveltuvia. Yksi osa-alue olisi oppilaan perus-TVT taidot. Tällöin päästään ongelmasta, jolloin TVT taitojen opetus ei ole kenenkään vastuulla. Yksittäisiä pieniä esimerkkejä sisällöistä: jokamiesoikeudet ...more »

-1 votes

Tekijänoikeudet YouTubessa l, YLEn palveluissa etc

Kun opetustilanteen julkisuudesta seuraa älytön tilannen tekijänoikeuksien suhteen, ratkaistaan asia #byod + #flippedLearning yhtälöllä: Kun oppilaat opiskelevat opettajan ohjeen, materiaalin tms. mukaan, omilla laitteillaan, kaikkien materiaalien käyttö on luvallista! Eikö meillä muutenkin ole suunta kohti, yksilöllistä, yhteisöllisesti tapahtuvaa oppimisprosessia? Eli mitä siitä tekiijänoikeuslain hankaluudesta, ...more »

Koulu tapahtumana tai tapahtuma kouluna

Millainen olisi koulu, jossa jokainen oppii ja opiskelee oman intentionsa mukaan ( tyyliin Sudbury School) ja tarjolla oleva ohjelma (opetus, tapahtumat, tapaamisajat...) päivittyisi koko ajan mobiililaitteeseen?

Idea tuli taiteiden yön organisoinnista...

Vaasan Taiteiden yö siirtyy mobiiliaikaan

#uutisvahti

Stressin vähentämiseen panostaminen parantaa oppimistuloksia .

Oppilaat perheineen ja opettajat menettävät suuren osan toimintakyvystään ja ilosta liian stressin seurauksena. Kannustaisin tutkimaan asiaa. Vähennetään stressiä kaikilla mahdollisilla keinoilla ja opetellaan hallitsemaan stressiä niin työrauhakin paranee. Tarvitsemme sitä, että tulemme huomioiduksi.

Mikä lintu laulaa?

Tuli mieleen tästä.

Voiko tällaisia tehdä Socrativella tai Kanootilla?

Vai pitääkö tällainen tehdä itse?

Ja valmiit visat tietenkin avoimesti jakoon kaikille.

Miten yhdistellään ideoita?

Moi kaikki!

Laittakaapa tähän viestiin kommenttina ideoita siitä, miten esitettyjä ideoita voisi yhdistellä!

Vai yhdistelläänkö? Moni idea on itsessään niin hyvä, että menetetään ehkä enemmän jos yhdistetään? Jos ideat yhdistetäänkin vasta lauantaina haastepajoissa - ottamalla käyttöön muissa ideoissa esitetyt ajatukset.

Miten tehdään?

Pilviväylän kysy palvelun käyttöönotto

Ehdotan että käytetään Pilviväylän kysy palvelua aluksi rinnan tämän Ideascalen kanssa ja aikanaan kun kysy palvelu on kypsynyt siirrytään sen käyttöön kokonaan. Kysy palvelu on tunnetun stack overflown klooni (http://en.wikipedia.org/wiki/Stack_Overflow_%28website%29) Miksi siirtyä kysy palveluun? Se on osa tulevaa pilviväylä ratkaisua, pysyvä osa. Meillä on kontrolli sen suhteen mihin suuntaan sitä kehitetään ja miten ...more »

Depatti

Muistan lukioajoilta filosofian ja uskonnon opettajamme, jonka opetusmetodi oli jäätävä. Joka tunnin aluksi 5 min pistokoe, sitten 5 min pistojen tarkistus (viereinen oppilas) ja sen jälkeen 5 min uuden asian opettaminen. Tämän jälkeen alkoi varsinainen opetus eli keskustelu jostakin ajankohtaisesta aiheesta. Aina valittiin pari tyyppiä puolustamaan jotakin asiaa, toisen pari tyyppiä vastustamaan samaa asiaa ja loput ...more »

Opetellaan ideointia koulussa

Luin tämän juuri äsken:

Miksi emme tee ja harjoittele tällaista tietoisesti? No moni harjoitteleekin, omissa oloissaan, harrastusporukassa tai jossain Hacklab-jutussa. voisiko tällaista toteuttaa koulussa kaikkien kanssa?

Opetella olemaan kekseliäs ja kokeilemaan uusia tapoja tehdä, paremmin, helpommin, eri tavalla? Koko elämän alueella