VISIOn rakentelua

Millainen on paras mahdollinen koulu tämän hetken nuorille, jotka ovat työelämässä vielä 2070, seitsemän ammatin urineen. Vaikka Prokoulun tavoitteena on - ratkaista oppimisen tämän hetklen ongelmia ja - kehittää parhaita ideoita tulevaa varten EIKÄ keskittyä penkomaan yhteistä visiota, on silti hyvä olla paikka rakennella kuvaa parhaasta mahdollisesta paikasta parhaalle mahdoliselle oppimiselle!

Campaign: VISIOn rakentelua

Tuntijakoon väljyyttä?

Olen varsin ihastunut Pasi Sahlbergin ideaan koulun tuntijaosta. Voisiko meillä olla koulupäivä jaettu siten, että aamun tunnit olisivat "teknisempää" harjoittelua ja reaaliaineita, kuten matikkaa ja äikkää, tarkkaa hienomotoriikkaa. Toinen puoli päivästä olisi omistettu erilaisille projekteille ja luoville hommille. Jotenkin itseä välillä tympäisee tämä 45 min pätkissä tapahtuva opetus, jota on joskus tosi vaikea venyttää ...more »

Submitted by

Voting

2 votes
Active

Campaign: VISIOn rakentelua

Tieteistä ja taiteista valinnaisia muttei perustaidoista

Oppiaineiden uusi jako 1. pakollisiin aineisiin -> osuutta pienennettäisiin selvästi, ja sisältöä siirrettäisiin tiedoista taitoihin 2. pakollisiin valinnaisiin -> ainevalikoima, josta pakko valita jotakin, jonka tunnille menee; tieteet ja taiteet, lajiteltu suuriin kategorioihin, kuten luonnontieteet, ihmistieteet.. 3. valinnaisiin valinnaisiin -> koulupäivän jälkeen valittavaa toimintaa (kotiinmenon sijasta), kuten ...more »

Submitted by

Voting

4 votes
Active

Campaign: VISIOn rakentelua

"Kehittämö" koulun sisässä

Voisiko meillä olla koulun sisäinen kehitysyksikkö, pieni määrä ihmisiä joka pohtisi opettajien puolesta hyviä toimintatapoja ja uusia käytänteitä, ja sitten kouluttaisi opettajia - tai opettajia ja oppilaita yhtä aikaa. Kehitysporukalle voisi myös heittää pedagogisia ongelmia ja pyytää heitä kehittämään ratkaisuja. Kehitysporukassa voisi olla sekä opettajia että muita "pedagogisia visionäärejä".

Submitted by

Voting

7 votes
Active

Campaign: VISIOn rakentelua

Opettajien uusi rooli

Opettajien ei tulisi olla henkilöitä, jotka kertovat oppilaille tietoa, jota haluavat, vaan a.) henkilöitä, jotka ovat oman alansa asiantuntijoita ja osaavat pyydettäessä neuvoa ja innostaa b.) oppilaiden työstä kiinnostuvia henkilöitä

c.) oppilaiden opiskelua avustavia ja ohjaavia henkilöitä.

 

Lisää: http://protokoulu.fi/uncategorized/vierasblogi-kouluvisioni/

Submitted by

Voting

12 votes
Active

Campaign: VISIOn rakentelua

Vähemmän on enemmän

Keskitytään ajattelun ja työskentelyn metataitoihin, sosiaalisiin taitoihin, hyveisiin yms. jotka kantavat tulevaisuudessa varmasti. Jotta tähän jää aikaa uskalletaan karsia "ainesisältöjä".

Submitted by

Voting

13 votes
Active