Tämä on oppimista, opettamista tai koulua koskeva idea tai ajatusaihio, jota kannattaa miettiä yhdessä eteenpäin. Lisää oppiaine, kouluaste, teknologia, käytänne tms tunnisteeksi, jotta asiat löytyvät myös niiden perusteella.

Kokouksista oppimistilaisuuksia

Kokouskäytännöissä hyödynnetään yhteisen tiedonrakentelun välineitä, ideointia ja äänestämistä sähköisesti, vertaispalautteen antamisen harjoittelua jne. - kaikkea sitä, mitä opettaja voi käyttää myös ryhmänsä kanssa aktivoidakseen ja osallistaakseen ja kehittääkseen taitoja. Omakohtainen oppijakokemus rohkaisee kokeilemaan asioita myös opettajan roolissa.

KidsHackday tai vastaava

Oppiminen on jo avointa, voi etsiä mitä haluaa ja kysyä niin tietoa kuin kokemuksia.

Käsin tekeminen ja tutkiminen ei ole vanhanaikaista, vaan entistä tärkeämpää.

Voitaisiinko tuoda kouluun tällaiset HackDay-tapahtumat, jossa saisi tutkia ja kokeilla kaikenlaista?

http://kidshackday.com on hyvä esimerkki.

Kaikki hacklab'it ja makerspace't myös, noilla hakusanoilla löytyy.

Kartasto-ohjelma

Sellainen ohjelma olisi todella hyvä, jossa voisi zoomata sekä paikassa että ajassa ja valita sen mitä "tasoa" tarkastelee (luonto, rajat, liikenne,...)

Perhefestari tms. yhteistyöpäivä

Voisiko Protokoulussa mallintaa PopUpKoulun tavaan tehdä yhteistyötä koti-koulu -toiminnan rungoksi? Alla uranuurtajiin ideointia:y

"Miksi koti/koulu-yhteistyön pitää nähdä kokoustamisena ja muodollisena vaikuttamisena. Peruspointtina on että tehdään yhdessä, pidetään hauskaa eikä pönötetä ja ylipinnistellä." -http://buzz.fi/paulaharju/perhefestarit/

Opetellaan ideointia koulussa

Luin tämän juuri äsken:

Miksi emme tee ja harjoittele tällaista tietoisesti? No moni harjoitteleekin, omissa oloissaan, harrastusporukassa tai jossain Hacklab-jutussa. voisiko tällaista toteuttaa koulussa kaikkien kanssa?

Opetella olemaan kekseliäs ja kokeilemaan uusia tapoja tehdä, paremmin, helpommin, eri tavalla? Koko elämän alueella

Se haasteellinen yläkoulu

Valitetaan että teinarit eivät tee mitään, polttelevat tupakka ja hengailevat jossain kännykän näyttöä tiiraillen. Mutta mitä muutakaan niillä olisi? Perusyläkoulu on tylsempi kuin vankila, pihassa mahdollisesti joku vanha koristeline ja loputtomasti betonia ja asfalttia. Näitten koululaisten kouluympäristöönkin pitäisi satsata jotta he innostuisivat ja aktivoituisivat myös välituntien aikana. Antaisi enemmän mahdollisuuksia ...more »

Pelillinen oppiminen

"Pelissä oppiminen on aina oikea-aikaista ja toimintatilanteessa tarpeeseen kytkeytyvää." sanoo @fransmayra - ja noin se juuri on!

Tehdään yksi peli-idea.

Opettajat mukaan suunnittelemaan omaa TVT -koulutusta

Meillä opettajille on järjestetty aika runsaasti TVT -koulutusta ulkopuolisilla asiantuntijoilla ja omin voimin. On kartoitettu osaamista ja kyselty minkälaista koulutusta olisi hyvä olla. Silti tuntuu, että järjestetty koulutus ei kohtaa opettajia. Nyt kokeillaan palvelumuotoilua eli otetaan koulutettavat mukaan suunnittelemaan koulutuksen sisältöä ja järjestämistapaa.