Stressin vähentämiseen panostaminen parantaa oppimistuloksia .

Oppilaat perheineen ja opettajat menettävät suuren osan toimintakyvystään ja ilosta liian stressin seurauksena. Kannustaisin tutkimaan asiaa. Vähennetään stressiä kaikilla mahdollisilla keinoilla ja opetellaan hallitsemaan stressiä niin työrauhakin paranee. Tarvitsemme sitä, että tulemme huomioiduksi.

Depatti

Muistan lukioajoilta filosofian ja uskonnon opettajamme, jonka opetusmetodi oli jäätävä. Joka tunnin aluksi 5 min pistokoe, sitten 5 min pistojen tarkistus (viereinen oppilas) ja sen jälkeen 5 min uuden asian opettaminen. Tämän jälkeen alkoi varsinainen opetus eli keskustelu jostakin ajankohtaisesta aiheesta. Aina valittiin pari tyyppiä puolustamaan jotakin asiaa, toisen pari tyyppiä vastustamaan samaa asiaa ja loput ...more »

Pilviväylän kysy palvelun käyttöönotto

Ehdotan että käytetään Pilviväylän kysy palvelua aluksi rinnan tämän Ideascalen kanssa ja aikanaan kun kysy palvelu on kypsynyt siirrytään sen käyttöön kokonaan. Kysy palvelu on tunnetun stack overflown klooni (http://en.wikipedia.org/wiki/Stack_Overflow_%28website%29) Miksi siirtyä kysy palveluun? Se on osa tulevaa pilviväylä ratkaisua, pysyvä osa. Meillä on kontrolli sen suhteen mihin suuntaan sitä kehitetään ja miten ...more »

Oppijan näkökulmasta arviointi on koulun keskeisin asia. Ikävä kyllä arviointi voi olla oppilaan näkökulmasta kaikkea muuta kuin läpinäkyvää; epäselviä tuntiaktiivisuusbonuksia, mielivaltaa ja ankeita kokeita siellä kaukana jossakin. Arviointi voisi olla myös pelillistä, läpinäkyvää ja läsnä joka tunnilla. Itselläni on muutamia kokeiluita tästä menossa parhaillaan todella hyvillä tuloksilla. Kun oppilas ymmärtää arvioinnin, ...more »

Miten yhdistellään ideoita?

Moi kaikki!

Laittakaapa tähän viestiin kommenttina ideoita siitä, miten esitettyjä ideoita voisi yhdistellä!

Vai yhdistelläänkö? Moni idea on itsessään niin hyvä, että menetetään ehkä enemmän jos yhdistetään? Jos ideat yhdistetäänkin vasta lauantaina haastepajoissa - ottamalla käyttöön muissa ideoissa esitetyt ajatukset.

Miten tehdään?

Opettajat mukaan suunnittelemaan omaa TVT -koulutusta

Meillä opettajille on järjestetty aika runsaasti TVT -koulutusta ulkopuolisilla asiantuntijoilla ja omin voimin. On kartoitettu osaamista ja kyselty minkälaista koulutusta olisi hyvä olla. Silti tuntuu, että järjestetty koulutus ei kohtaa opettajia. Nyt kokeillaan palvelumuotoilua eli otetaan koulutettavat mukaan suunnittelemaan koulutuksen sisältöä ja järjestämistapaa.

VISIOn rakentelua

Tuntijakoon väljyyttä?

Olen varsin ihastunut Pasi Sahlbergin ideaan koulun tuntijaosta. Voisiko meillä olla koulupäivä jaettu siten, että aamun tunnit olisivat "teknisempää" harjoittelua ja reaaliaineita, kuten matikkaa ja äikkää, tarkkaa hienomotoriikkaa. Toinen puoli päivästä olisi omistettu erilaisille projekteille ja luoville hommille. Jotenkin itseä välillä tympäisee tämä 45 min pätkissä tapahtuva opetus, jota on joskus tosi vaikea venyttää ...more »

Mikä lintu laulaa?

Tuli mieleen tästä.

Voiko tällaisia tehdä Socrativella tai Kanootilla?

Vai pitääkö tällainen tehdä itse?

Ja valmiit visat tietenkin avoimesti jakoon kaikille.

Pelillinen oppiminen

"Pelissä oppiminen on aina oikea-aikaista ja toimintatilanteessa tarpeeseen kytkeytyvää." sanoo @fransmayra - ja noin se juuri on!

Tehdään yksi peli-idea.

Koulu tapahtumana tai tapahtuma kouluna

Millainen olisi koulu, jossa jokainen oppii ja opiskelee oman intentionsa mukaan ( tyyliin Sudbury School) ja tarjolla oleva ohjelma (opetus, tapahtumat, tapaamisajat...) päivittyisi koko ajan mobiililaitteeseen?

Idea tuli taiteiden yön organisoinnista...

Vaasan Taiteiden yö siirtyy mobiiliaikaan

#uutisvahti

Tekijänoikeudet YouTubessa l, YLEn palveluissa etc