Tämä on oppimista, opettamista tai koulua koskeva idea tai ajatusaihio, jota kannattaa miettiä yhdessä eteenpäin. Lisää oppiaine, kouluaste, teknologia, käytänne tms tunnisteeksi, jotta asiat löytyvät myös niiden perusteella.

Campaign: IDEA tai aihio siitä, miten oppimista voisi kehittää paremmaksi

Opettajilla on tunnetusti tuskaa omien TVT taitojen kanssa. Materiaalia on kyllä tarjolla, esim opetusvideoita, mutt ane eivät tahdo kohdata opea tai materiaali on vaikeasti löydettävä. Myös runsaudenpula vaivaa. Tulipa mieleen ajatus (raakaversio) portaalista, josta opettaja voisi vastaamalla muutamiin kysymyksiin saada tulokseksi juuri hänen tarpeisiin sopivan oppimispaketin. Esim. ope haluaisi sähköisen oppimisympäristön ...more »

Opetuspilvi

Kuuma sana päättäjien keskuudessa. Tarkennettuun sisältöön en ole törmännyt. Olisiko tässä oikeita toiminnollisuuksia? 1. Yhteinen alusta, johon pääsynhallinta on toteutettu suoraan kunnan oppilashallinto-ohjelmasta. Suomeksi siis tarkoittaa sitä, että kun koulusihteeri lisää open / oppilaan kunnan oppilashallintojärjestelmään, tunnus yhteiseen alustaan muodostuu samalla. Alustan omistaisi valtio, esim. OPH. 2. Alustan ...more »