Tämä on oppimista, opettamista tai koulua koskeva ongelma, joka kaipaa pikaista ratkaisua. Lisää oppiaine, kouluaste, teknologia, käytänne tms tunnisteeksi, jotta asiat löytyvät myös niiden perusteella.

BYOD

Koska kouluissa on joko aina tai ainakin pitkään lian vähän tvt-laitteita oppilaiden käyttöön, Bring Your Own Device olisi hyvä apu.

Ongelma on se, että se on perusopetuslain vastaista. En itsekään halua tinkiä maksuttoman perusopetuksen periaatteesta.

Mitä tälle BYOD-asialle voi tehdä tai on jo tehty jossain?

Miten luodaan oppilaille toivoa tulevaisuudesta?

Että olisi jotain saavutettavaa, jonka saa ponnistelemalla. Avoimmuutta siten, että oppilailla olisi valinnanvaraa oppia monenlaisia asioita. Koulussa olisi opiskeltava tavalla tai toisella koko ajan. Luokissa olisi meneillään pedagogien pitämiä erilaisia opetustuokioita, jotka videoidaan? On kirjasto, työpajoja, tehtävä- ja toimintapisteitä, joissa ohjaajina voisi olla niiden alojen asiantuntijoita, nuoriso- ohjaajia, ...more »

Kansainvälistyminen

Opettaja on aika yksinäinen omassa luokassaan, välillä ei edes kerkeä opettajien huoneeseen hakemaan happea ja tukea tuntien välillä. Ei tiedetä kaikesta hyvästä mitä tehdään omassa koulussa saati kunnassa tai maassa. Ei myöskään saada perspektiiviä omaan tekemiseen. Cimon kautta tehty studyvisit avasi minun silmät sille mitä tehdään hyvin meillä ja mitä muissa maissa. Tekee hyvää koululle lähettää opettajat kansainvälisyysprojekteihin ...more »

Oppijan näkökulmasta arviointi on koulun keskeisin asia. Ikävä kyllä arviointi voi olla oppilaan näkökulmasta kaikkea muuta kuin läpinäkyvää; epäselviä tuntiaktiivisuusbonuksia, mielivaltaa ja ankeita kokeita siellä kaukana jossakin. Arviointi voisi olla myös pelillistä, läpinäkyvää ja läsnä joka tunnilla. Itselläni on muutamia kokeiluita tästä menossa parhaillaan todella hyvillä tuloksilla. Kun oppilas ymmärtää arvioinnin, ...more »

Joustavat vuosiluokat

Yksilöllisen etenemisen mahdollistaminen mietityttää monia nyt. Kevyt ratkaisu alakoulussa ainskin, puuttumatta luokallisuuteen voisi olla: - ydinaineet äikkä, matikka, enkku palkitetaan niin, että esi-1-2 ja 3-6 luokilla esim, matikka on siinä yhtä aikaa kaikilla luokka-asteilla (esim siis 3a, 4a, 5a, 6a) - oppilas, joka omasta, huoltajan ja mielestä pystyy opiskelemaan ylemmän vuosiluokan mukana joko kaikki tai osan ...more »

Stressin vähentämiseen panostaminen parantaa oppimistuloksia .

Oppilaat perheineen ja opettajat menettävät suuren osan toimintakyvystään ja ilosta liian stressin seurauksena. Kannustaisin tutkimaan asiaa. Vähennetään stressiä kaikilla mahdollisilla keinoilla ja opetellaan hallitsemaan stressiä niin työrauhakin paranee. Tarvitsemme sitä, että tulemme huomioiduksi.

Rajat selväksi oppilaille, mitä voi tehdä tunnilla ja ylipäätään

Riittävät sanktiot rikkomuksista, olisiko esim. rikkomuksesta korvaavaa työn teettämistä?? (Tiedetään, näistä on tullut rehtoreille itselleen nuhteita...)Opettajille lisää valtaa ylläpitää rajoja... Vielä lisäksi, kasvatusvastuun selkeä rajaaminen vanhemmille, jos kasvatusrajapinta ei toteudu, mukula ulos koulusta.... via Facebook

-3 votes