Opetuspilvi

Kuuma sana päättäjien keskuudessa. Tarkennettuun sisältöön en ole törmännyt. Olisiko tässä oikeita toiminnollisuuksia?

1. Yhteinen alusta, johon pääsynhallinta on toteutettu suoraan kunnan oppilashallinto-ohjelmasta. Suomeksi siis tarkoittaa sitä, että kun koulusihteeri lisää open / oppilaan kunnan oppilashallintojärjestelmään, tunnus yhteiseen alustaan muodostuu samalla. Alustan omistaisi valtio, esim. OPH.

2. Alustan yhteisiä ominaisuuksia

- Yhteinen opetuksen suunnittelutyökalu, aiemminkin esittelemäni https://dreambroker.com/channel/w7bcsbds/zge566rk

- keskusteluryhmät aiheiden mukaan (esim. ainejaottelu), ope päättää itse seuraamansa ryhmät

- yleinen keskustelu / avoimuus, esim sähköinen Opettajalehti, ministerin blogi, asiantuntijoiden artikkeleja

- oppilaalle mahdollisuus elinikäiseen portfolioon

3. Kuntakohtaisia integraatioita, jossa pääsynhallinta yhteisen alustan kautta, ns. eteismalli

- maksullisiin /maksuttomiin sisältöihin

- maksullisiin / maksuttomiin palveluihin

- kunta siis voi itse päättää, mitä asioita integroidaan oppilaan / open tunnukseen

4. Avoin oppituntipankki:

Ainekohtainen,

- oppikirjakohtainen ym katalogi valmiiksi suunniteltuja opetustuokioita, joita opettajat itse tallentavat. Esim. Kieliin kielioppi pp-esityksiä, suullisia tehtäviä, animaatioita, sanastoesityksiä, opettajan omia opetusvideoita, harjoitus"monisteita", aiheeseen sopivat linkit peleihin jne.....

- Loppuisi tuntien suunnittelu ja jäisi aikaa kehittämiseen ja oppilaan kohtaamiseen!!!

Idea No. 15