Miten luodaan oppilaille toivoa tulevaisuudesta?

Että olisi jotain saavutettavaa, jonka saa ponnistelemalla. Avoimmuutta siten, että oppilailla olisi valinnanvaraa oppia monenlaisia asioita. Koulussa olisi opiskeltava tavalla tai toisella koko ajan. Luokissa olisi meneillään pedagogien pitämiä erilaisia opetustuokioita, jotka videoidaan? On kirjasto, työpajoja, tehtävä- ja toimintapisteitä, joissa ohjaajina voisi olla niiden alojen asiantuntijoita, nuoriso- ohjaajia, kouluavustajia ja kerhonvetäjiä.. Tietyt jutut on suoritettava, ennenkuin pääsee ylemmälle levelille. Joku järjestelmä, mistä näkyy, miten opilas on koulupäivän aikana edennyt. ( Opettajan päästävä näkemään oppilaan oppimispolku) Opettajien työ on henkilökohtaista kannustusta, ryhmä- ja tiimiohjausta, oppimisen ohjausta ja laadukkaiden opetustuokioiden vetämistä sekä sopivan oppimateriaalin etsimistä ja tarjollepanoa.

( no, tätä hahmotelmaa ei ehkä yhteen kommenttiin ymmärrettävästi tiivistetä) - via https://www.facebook.com/kangasvuokko

Idea No. 4